Рейтинг університетів в Словаччині

Рейтинг університетів в Словаччині

Для чого потрібний рейтинг університетів?

Якщо вас цікавлять якісні варіанти навчання, ви напевно знаєте, що рейтинги найкращих університетів регулярно складають кілька організацій. Рішення про те, куди спрямувати свою вищу освіту, може бути різним. Багато хто вже визначився зі вступом в університет, інші приймають рішення, спираючись на думку батьків, а є ще ті, хто не знає, куди йти вчитися, і плутається з вибором. У результаті прийняття рішення може початися з типового запитання, написаного в пошуковій системі Інтернету: «найкращий університет». Ви шукаєте в Google інформацію, читаєте, досліджуєте, і часто ви можете виявити, що насправді нічого не дізналися.

Які університети Словаччини потрапляють в рейтинг найкращих?

У цій статті ми розглянемо рейтинг найкращих словацьких університетів, складений порталом uniRank™ за 2021 рік, який створює рейтинг університетів за такими критеріями:

  • Університет визнаний, акредитований або ліцензований місцевими органами влади для визнання вищої освіти, які для Словаччини представлені такими установами, як Міністерство освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки, Конференція ректорів Словаччини тощо.
  • Університет пропонує або мінімум чотирирічний ступінь бакалавра, або ступінь післядипломної освіти з подальшими ступенями – Mgr./Ing./PhD.
  • Навчання проходить переважно в традиційній, недистанційній формі, з припущенням особистої присутності.

Які ВНЗ Словаччини посідають топові місця в останній рейтингах?

Серед майже 40-ка університетів Словаччини (включаючи державні і приватні вищі навчальні заклади) ТОП 10 займають наступні ВНЗ:

  1. Університет Коменського в Братиславі
  2. Словацький технічний університет у Братиславі
  3. Технічний університет у Кошице
  4. Університет Матея Беля в Банській Бистриці
  5. Університет Костянтина Філософа в Нітрі
  6. Університет Павла Йозефа Шафарика в Кошице
  7. Пряшівський університет у Пряшеві
  8. Жилінський університет в Жиліні
  9. Словацький сільськогосподарський університет у Нітрі
  10. Університет економіки в Братиславі

Нагадуємо, що при виборі університету мало опиратися виключно на подібні рейтинги, адже велику роль при вступі українців в Словаччину відіграють також: готовність надавати закордонним студентам робочі місця по закінченню або навіть піч час навчання в університеті (часта практика технічних вузів), лояльність до іноземних студентів та допомога в адаптації, наявність якісних умов проживання. Крім того, існують університети з нижчим місцем у загальному рейтингу в цілому, але з високим рейтингом конкретного факультету, який може вас цікавити.

Наш досвід дозволяє нам підібрати найкращий університет саме для вас, виходячи з ваших побажань та запитів на індивідуальній консультації.

Навчання в Словаччині для українців з Slovak Education